Пропускане към основното съдържание

Ревю | "Луди богаташи" - Кевин Куан

Здравейте, читатели и мечтатели!
.
.
.
Лукс, висша мода, богатство, интриги и драма! До всичко това може да достигнете, ако прочетете бестселъра на Кевин Куан - "Луди богаташи". Една съвременна любовна история, която ще ви заплени още с първите си страници и заинтригува с пикантните детайли от начина на живот на богаташите в Далечния Изток впоследствие. Едно брилянтно четиво, с което можете да разпуснете, но и четиво, което ще остане за дълго в читателската ви памет.
Автор:Кевин Куан
Година на издаване: 2018
Страници:496
Корична цена:19.9 лв.
Издателство: Егмонт;
импринт "Анишър"
Когато нюйоркчанката Рейчъл Чу се съгласява да прекара лятото с приятеля си Никълъс Йънг в родния му Сингапур, тя си представя спокойна семейна обстановка и неповторими мигове с любимия мъж.
  1. Родният дом на Ник прилича по-скоро на дворец отколкото на спокойна семейна къщичка.Това, което Ник е пропуснал да й спомене обаче, са няколко незначителни детайла относно живота на семейството си. Веднъж стъпила на сингапурска земя, Рейчъл научава следното:
    1. Ник е израснал, возейки се на повече частни самолети, отколкото на коли.
    2. Не на последно място – Ник се оказва един от най-желаните ергени в страната си.
    При тези обстоятелства Рейчъл се озовава под постоянен прицел от секундата, в която слиза от самолета, а мечтаната й спокойна почивка се превръща в поредица от сблъсъци с потомс твени аристократи и новобогаташи, шумни роднини и амбициозни кариеристи.
    Когато започнах да чета книгата бях наясно с факта, че историята е лека и свежа, но изобщо не очаквах толкова подробни описания, и то напълно автентични, да присъстват в нея! Самият Кевин Куан е известен с това, че произлиза от точно тези богаташки кръгове, описани в книгата и факта, че ги е описал с такава достоверност превръща книгата в още по-интересна. 
    В книгата присъстват множество герои, както и сложни родословни дървета. За да бъда напълно откровена, в началото бях много объркана и докато разбера кои са всичките герои и от кои родове произхождат измина определно време, но веднага след като разшифровах всичко това книгата ми потръгна като по мед и масло.
    Няма да излъжа, че сред всички тези герои, моята любимка стана Астрид Лионг - образ на стил, класа, красота и елегантност в един образ. Мога да кажа, че само ѝ липсваше короната. 👑
    Мога да със сигурност да заявя, че с тази книга ще изживеете едно щуро забавление, изпълнено също и с интриги, власт и богатство. Само със самите приключения от частните самолети, вие самите ще прелетите от Сингапур до Хонконг и обратно както и до множество други епицентрове на събитията!
    „Шеметна комедия за всички, пристрастени към шопинга… Предлага освежаващо модерен тип воайорство на читателите, отдавна отегчени от американските и английските представи за успешен живот.“ 
    – The New York Times
    Не мога да пропусна да спомена, че книгата има филмова адаптация, която по моята скромна преценка е не по-малко добра от книгата, независимо от факта, че сюжета е малко променен.
    Моята оценка:

    Коментари

    Популярни публикации от този блог

    Ревю | "180 секунди" - Джесика Парк

    Здравейте, читатели и мечтатели! . . . Днес съм тук, за да си поговорим за книгата, която ме разчувства толкова много, че буквално плаках с часове. Книгата, която може би повърхностно погледнато изглежда лека и неангажираща, а отвърне разгърната преобръща светове... Става дума за  нашумялата скоро книга  "180 секунди" от Джесика Парк - една абсолютно  брилянтно написана история за приятелство, любов и най-вече за истините и трудностите на живота.   Автор:  Джесика Парк Година на издаване: 2019 Страници: 320 Корична цена: 15.9  лв. Издателство: ICU В началото на книгата се срещаме с Алисън - едно необикновено момиче, което не може да допусне никого до себе си. Израснала в десетки приемни семейства, тя се е научила да оцелява по свой собствен изстрадан закон: да не се привързва към нищо и никого, защото всичко е преходно и за кратко. Дори и след като е осиновена, тя все още не може напълно да се довери на любящия и всеотдаен Саймън, който прави всичко п

    Ревю | "Дейзи Джоунс & The Six" - Тейлър Дженкинс Рийд

    Здравейте, читатели и мечтатели! . . . Днес съм тук, за да ви разкажа за книгата, която ме разби емоционално и промени изцяло начина ми на мислене. Книгата, която изобщо не беше по моя читателски вкус, а сега вече е част от мен. Ако трябваше да ви я опиша с една - единствена дума, то аз бих казала, че е НЕВЕРОЯТНА. Най-сърцераздирателна история, която някога съм прочела, а чета много такива. Говоря за сравнително новата книга на книжния пазар - "Daisy Jones & The Six" от Taylor Jenkins Reid, която е налична на българския книжен пазар от 18 юли!               Автор: Тейлър Дженкинс Рийд Година на издаване: 2019г. Страници: 480   Корична цена:  18лв. Издателство: Locus Books Всички знаят за успешната рок група "Daisy Jones & The Six", но никой не знае защо се разделят във върха на своята кариера и известност... до момента, в който всичко ни се изяснява . 60-те години на 20 век: Дейзи Джоунс е самотно момиче в огромният Л.А.