Пропускане към основното съдържание

Ревю | "Малката книжарничка край Сена" - Ребека Рейзин

Здравейте, читатели и мечтатели!
.
.
.
Привет, драги читатели! Как сте? Коледа наближава и както може да предположите аз съм тотално обладана от темата. Коледният дух ме завладя още преди месец и вече прочетох няколко книги на тази тематика. Тази книга я завърших буквално преди 5 минути и съвсем спонтанно реших, че трябва да споделя мнението си за нея. Става въпрос за "Малката книжарничка край Сена" на Ребека Рейзин, издава ИК СИЕЛА.🎅🎄
А Н О Т А Ц И Я 
---  --- ---
Любов, Париж, Коледа, книги… 
 Сара притежава малка книжарница в тихо американско градче. Нейната приятелка Софи, собственичка на книжарница в Париж, ѝ предлага да се разменят, за да избягат и двете от любовните си разочарования.
 В най-романтичния град на планетата обаче Сара открива, че я очакват ред предизвикателства. Уж идиличната книжарница край река Сена се оказва непосилен ангажимент, продажбите падат, книжарите недоволстват от всичко, а някой краде от касата. Любовта е все така далеч, а празниците наближават неумолимо...
Сара трябва да намери начин да се справи с всичко наведнъж, а на помощ ще се притече тайнственият писател, който твори в едно от скритите кътчета на книжарницата.
Време е да остави Париж да я приласкае в обятията си, да ѝ покаже своето истинско очарование, скрито за обикновените туристи и запазено само за тези, които имат сърца да го почувстват…

Повечето хора не знаят, че книгите ни избират тогава, когато най-много имаме нужда от тях.
---  --- ---
Автор: Ребека Рейзин
Година на издаване: 2017
Страници:312
Корична цена:14.9 лв.

Започнах книгата, защото бях запленена от анотацията. Разбира се, имах очаквания за книгата, че ще бъде романтична, магична и пълна с любовни сцени, за които бях леко разочарована. Не ме разбирайте погрешно, в книгата има любов и романтика, но не по начина, по който аз очаквах. 
В книгата се срещаме с нашата главна героиня Сара, която има монотонно ежедневие в своята уютна книжарница, докато един ден една нейна колежка от Франция ѝ предлага да си разменят книжарниците, за да може тя да се отдалечи достатъчно далеч от своите любовни проблеми.
Сара е във връзка с репортера Ридж, който постоянно се мести, заради различни събития по света и с когото не могат да се видят понякога с месеци наред. Възможността да посети друг град на другия край на света ѝ се струва прекрасна възможност да стопят ледовете помежду си и да прекарат няколко месеца в най-романтичния град на света - Париж.
Завръзката на книгата започва, когато Сара пристига в Париж. Омагьосана от магията на града през есента, Сара все още не очаква, че ѝ предстоят редица предизвикателства. Работата ѝ в своята малка книжарница се оказва нищо в сравнение с книжарницата край Сена. В новата си работа тя не е съвсем приятелски посрещната от някои служители, докато пък други я посрещат с отворени обятия. Популярността на книжарницата не позволява на Сара един свободен миг, но клиентите започват да намаляват и някой краде от касата. Завладяна от темата как да оправи ситуацията, за да не разочарова своята приятелка-колежка, Сара забравя за своите проблеми и се концентрира върху служителите и книжарницата. Интересна част от книгата за мен беше, когато Сара се запознава с известния писател Луис Дьолакроа, на комуто книгите са известни по целия свят и който по случайност се оказва, че твори творбите си в малката книжарничка край Сена.
Както вече отбелязах имах романтични очаквания по тази книга, но развитието на сюжета ме заплнени по начина, по който мисля, че нямаше да го направи, ако беше по-романтично настроена. 
Тази книга е една комбинация от вдъхновяваща история как да преоткриеш себе си, за приятелството и за любовта, която не познава никакви граници. 
Описанията в тази книга ме накараха да се влюбя в Париж и подбудиха желанието ми да науча френски език. Историята, изкуството и кулинарията са само една част от опиятелните описания, които Рейзин успява да сътвори. Оптимистият край, по който книгата завърши определено стопли душата ми и накара очите ми да просълзят.
Една лека вметка - ако сте почитатели на любимият на всички ни коледен филм "Ваканцията", то определено тази книга е за вас. Мисля, че от тази прекрасна магична история също би станал един прекрасен коледен филм, който може да гледаме в мрачните дни.
Едва ли ще учудя някой с оценката си след всичките тези описания. Давам на книгата 4,5 ⭐само защото, както вече отбелязах имах различни очаквания. Последните 100 страници от книгата бяха просто НЕВЕРОЯТНИ. 
Ако и вие сте украсили елхата още през Ноември като мен, то тази книга е точно за вас. А ако още не сте, то какво чакате? 🎄🎄




Коментари

Популярни публикации от този блог

Ревю | "Луди богаташи" - Кевин Куан

Здравейте, читатели и мечтатели! . . . Лукс, висша мода, богатство, интриги и драма! До всичко това може да достигнете, ако прочетете бестселъра на Кевин Куан - "Луди богаташи". Една съвременна любовна история, която ще ви заплени още с първите си страници и заинтригува с пикантните детайли от начина на живот на богаташите в Далечния Изток впоследствие. Едно брилянтно четиво, с което можете да разпуснете, но и четиво, което ще остане за дълго в читателската ви памет. Автор: Кевин Куан Година на издаване:  2018 Страници: 496 Корична цена: 19.9  лв. Издателство: Егмонт; импринт "Анишър" Когато нюйоркчанката Рейчъл Чу се съгласява да прекара лятото с приятеля си Никълъс Йънг в родния му Сингапур, тя си представя спокойна семейна обстановка и неповторими мигове с любимия мъж. Родният дом на Ник прилича по-скоро на дворец отколкото на спокойна семейна къщичка.Това, което Ник е пропуснал да й спомене обаче, са няколко незначителни детай

Ревю | "180 секунди" - Джесика Парк

Здравейте, читатели и мечтатели! . . . Днес съм тук, за да си поговорим за книгата, която ме разчувства толкова много, че буквално плаках с часове. Книгата, която може би повърхностно погледнато изглежда лека и неангажираща, а отвърне разгърната преобръща светове... Става дума за  нашумялата скоро книга  "180 секунди" от Джесика Парк - една абсолютно  брилянтно написана история за приятелство, любов и най-вече за истините и трудностите на живота.   Автор:  Джесика Парк Година на издаване: 2019 Страници: 320 Корична цена: 15.9  лв. Издателство: ICU В началото на книгата се срещаме с Алисън - едно необикновено момиче, което не може да допусне никого до себе си. Израснала в десетки приемни семейства, тя се е научила да оцелява по свой собствен изстрадан закон: да не се привързва към нищо и никого, защото всичко е преходно и за кратко. Дори и след като е осиновена, тя все още не може напълно да се довери на любящия и всеотдаен Саймън, който прави всичко п

Ревю | "Двор от мъгла и ярост" - Сара Дж. Маас

Здравейте, читатели и мечтатели! . . . Преди известно време бях споделила с вас мнението си за  "Двор от рози и бодли"  от Сара Дж. Маас, която се оказа леко разочароваща за мен.  Въпреки нежеланието си да продължа поредицата, аз захванах втората,  а именно - "Двор от мъгла и ярост", която пък от своя страна се превърна в една от най-любимите ми книги. Не знам по какъв начин да ви опиша какво изпитвам към тази книга - предубеденост в началото, любов към средата и изключителни обрати към края, които ме оставиха с отворена уста. Една книга, която ще заслужи отделеното за нея време докрай. Дайте ѝ шанс, определено няма да съжалявате. РЕВЮТО СЪДЪРЖА СПОЙЛЕРИ ЗА КНИГА ПЪРВА! Автор:   Сара Дж. Маас Година на издаване: 2017г. Страници: 720   Корична цена: 24.90  лв. Издателство: Егмонт  Фейра оцеля от хватката на Амаранта и се завърна в Двора на пролетта, но на висока цена. Въпреки че вече притежава силите на Върховен елф, сърцето ѝ остав