Пропускане към основното съдържание

Ревю | "Двор от рози и бодли" - Сара Дж. Маас

Здравейте, читатели и мечтатели!
.
.
.
Днес съм тук, за да споделя своето мнение за една книга, която се смята за невероятна и уникална по рода си. Разбира се, както може би вече знаете говоря за "Двор от рози и бодли" на Сара Дж. Маас. Купих си книгата с надеждата, че наистина ще е такава, но... не беше. Интересна, магична, пълна с екшън и още куп други неща - книгата наистина беше добра. Дали заради толкова добрите отзиви, които бях прочела за нея или че наистина не беше толкова великолепна, колкото я описваха, аз не бях доволна от нея. Е, поне така беше в началото...
          Автор: Сара Дж. Маас
Година на издаване:2015г.
Страници:496
  Корична цена:24.90 лв.
Издателство: Егмонт 
В началото на книгата се срещаме с Фейра, която дава всичко от себе си, за да може да издържа своето семейство, живеещо на ръба на бедността. Затова и ходи да ловува и да им набави храна, придържайки се на правилото да не ходи отвъд стената, която ги разделя с елфическия свят.  Всичко върви по план, докато един ден тя не прекрачва границите на елфите и убие един от тях.
Започва да става интересно, когато на вратата на Фейра и семейство се явява един звяр, който изисква възмездие за извършеното кръвопролитие и го получава като отвлича Фейра в магическия свят. 
Животът на Фейра в пленничество не се оказва както тя е очаквала. Нейният похитител се оказва Върховен господар на Двора на Пролетта - един от безсмъртните и смъртоносни елфи в Притиан, който  се отнася с нея като с равна. Тя тъжи за дома и семейството си, но обитавайки имението на Великия господар, тя се влюбва в него. Но над света на елфите се надига древно и зловещо проклятие, което Фейра трябва да спре или Тамлин и народът му са обречени завинаги.
В съвсем началото си книгата ми вървеше доста мудно. Първите 100 страници нямах търпение вече да излязат тези страшни елфи и да ги видим. Е, те се появиха и ми дадоха надежда, че книгата няма да бъде все така скучна...
Нека да не се лъжем, Фейра не беше една от най-умните герои в книги. Начина по който се влюби в Тамлин... сякаш нещата се случиха твърде бързо.
Към средата на книгата вече не можех да я оставя. Четях страница след страница, за да видя какво ли ще се случи. Образа на злодея, ах... Сара се е справила просто блестящо. С ръка на сърцето мога да кажа, че най-доброто в книгата е злодея. 
Не искам да разкривам други елементи от сюжета, защото... просто трябва да се прочете и  почувства.
За заключение мога да кажа, че книгата беше добра. Не беше една от най-добрите, които съм прочела, нито пък най-добрата на авторката, но беше добро начало на една невероятна поредица. Да, не си паснахме добре с тази книга, но определено всичко, което говорят се затвърждава във втората книга, която просто е изумителна. Ако и вие като мен не харесате първата книга, моля ви просто дайте шанс на втората - просто без база за сравнение - тя е уникална. Уверявам ви.

Любим цитат: "Не се чувствай виновна за нито един миг, запълнен с нещо, което ти доставя удоволствие."
Оценка:

Коментари

Популярни публикации от този блог

Ревю | "Луди богаташи" - Кевин Куан

Здравейте, читатели и мечтатели! . . . Лукс, висша мода, богатство, интриги и драма! До всичко това може да достигнете, ако прочетете бестселъра на Кевин Куан - "Луди богаташи". Една съвременна любовна история, която ще ви заплени още с първите си страници и заинтригува с пикантните детайли от начина на живот на богаташите в Далечния Изток впоследствие. Едно брилянтно четиво, с което можете да разпуснете, но и четиво, което ще остане за дълго в читателската ви памет. Автор: Кевин Куан Година на издаване:  2018 Страници: 496 Корична цена: 19.9  лв. Издателство: Егмонт; импринт "Анишър" Когато нюйоркчанката Рейчъл Чу се съгласява да прекара лятото с приятеля си Никълъс Йънг в родния му Сингапур, тя си представя спокойна семейна обстановка и неповторими мигове с любимия мъж. Родният дом на Ник прилича по-скоро на дворец отколкото на спокойна семейна къщичка.Това, което Ник е пропуснал да й спомене обаче, са няколко незначителни детай

Ревю | "180 секунди" - Джесика Парк

Здравейте, читатели и мечтатели! . . . Днес съм тук, за да си поговорим за книгата, която ме разчувства толкова много, че буквално плаках с часове. Книгата, която може би повърхностно погледнато изглежда лека и неангажираща, а отвърне разгърната преобръща светове... Става дума за  нашумялата скоро книга  "180 секунди" от Джесика Парк - една абсолютно  брилянтно написана история за приятелство, любов и най-вече за истините и трудностите на живота.   Автор:  Джесика Парк Година на издаване: 2019 Страници: 320 Корична цена: 15.9  лв. Издателство: ICU В началото на книгата се срещаме с Алисън - едно необикновено момиче, което не може да допусне никого до себе си. Израснала в десетки приемни семейства, тя се е научила да оцелява по свой собствен изстрадан закон: да не се привързва към нищо и никого, защото всичко е преходно и за кратко. Дори и след като е осиновена, тя все още не може напълно да се довери на любящия и всеотдаен Саймън, който прави всичко п

Ревю | "Дейзи Джоунс & The Six" - Тейлър Дженкинс Рийд

Здравейте, читатели и мечтатели! . . . Днес съм тук, за да ви разкажа за книгата, която ме разби емоционално и промени изцяло начина ми на мислене. Книгата, която изобщо не беше по моя читателски вкус, а сега вече е част от мен. Ако трябваше да ви я опиша с една - единствена дума, то аз бих казала, че е НЕВЕРОЯТНА. Най-сърцераздирателна история, която някога съм прочела, а чета много такива. Говоря за сравнително новата книга на книжния пазар - "Daisy Jones & The Six" от Taylor Jenkins Reid, която е налична на българския книжен пазар от 18 юли!               Автор: Тейлър Дженкинс Рийд Година на издаване: 2019г. Страници: 480   Корична цена:  18лв. Издателство: Locus Books Всички знаят за успешната рок група "Daisy Jones & The Six", но никой не знае защо се разделят във върха на своята кариера и известност... до момента, в който всичко ни се изяснява . 60-те години на 20 век: Дейзи Джоунс е самотно момиче в огромният Л.А.