Пропускане към основното съдържание

Ревю | "Дейзи Джоунс & The Six" - Тейлър Дженкинс Рийд

Здравейте, читатели и мечтатели!
.
.
.
Днес съм тук, за да ви разкажа за книгата, която ме разби емоционално и промени изцяло начина ми на мислене. Книгата, която изобщо не беше по моя читателски вкус, а сега вече е част от мен. Ако трябваше да ви я опиша с една - единствена дума, то аз бих казала, че е НЕВЕРОЯТНА. Най-сърцераздирателна история, която някога съм прочела, а чета много такива. Говоря за сравнително новата книга на книжния пазар - "Daisy Jones & The Six" от Taylor Jenkins Reid, която е налична на българския книжен пазар от 18 юли!
              Автор:Тейлър Дженкинс Рийд
Година на издаване:2019г.
Страници:480
  Корична цена: 18лв.
Издателство: Locus Books
Всички знаят за успешната рок група "Daisy Jones & The Six", но никой не знае защо се разделят във върха на своята кариера и известност... до момента, в който всичко ни се изяснява.
60-те години на 20 век:
Дейзи Джоунс е самотно момиче в огромният Л.А., който живее живота си не по начина по който иска, а по начина по който би искала.Тя пее по барове, спи със рок звезди, употребява наркотици и мечтае може би, един ден да пее на голямата сцена.
Сексът и наркотиците я превръщат в момичето, което тя не може да разпознае и всичко това заради любовта ѝ към Rock & Roll - a и установеният начин на живот, който една рок звезда трябва да има. Дейзи е от типа на момичета, които не само замайват с красотата, но и с изключителният си талант. Скоро гласът ѝ бива забелязан и това слага началото на най-важният период от живота ѝ...
Незабелязани не остават и "The Six" водени от амбициозният Били Дън. Шест успешни музиканта, които започват от съвсем дъното и покоряват върхове...
Пътищата на Дейзи и Били се пресичат, когато продуцентите им решават, че Дейзи и "The Six" би създали песни, които един ден ще се превърнат в рок легенди. Но какво ще стане когато омразата между Дейзи и Били започне да разрушава всичко, което до момента са постигнали? Ще разберете, когато прочетете книгата.
Тази книга е шедьовър.
Ако си търсите книга, която да е неповторима и незабравима, то тази е вашата книга. Историята - завладяваща още с първите страници, героите - едни от най-добре изградените в книги, а самата емоция, която ще преживеете докато четете тази книга - неописуема. 
Изградените връзки между героите и постепенното надграждане на мирогледа ни кара и нас, читателите да се замислим за някои важни неща като значението на семейството в живота ни...
Книгата на практика е представена под формата на различни интервюта и освен изказванията на главните ни герои, ние ставаме свидетели и на важни хора като музикални критици от онова време и мнението им за музиката на Дейзи и "Шестте".

Нямам основателна причина да вярвам, че тази книга не би се харесала на всеки един читател. Дори и да не сте почитатели на рок музиката от миналия век, то тази книга пак ще ви привлече вниманието по някакъв начин, защото всеки един ред в нея ни предава поне една причина да вярваме в себе си и да не се отказваме. Книга за свобода и страст.
Ако всичко казано до сега ви привлече вниманието и решихте да прочетете книгата, то аз ви препоръчвам да я слушате в аудио вариант(само че на английски език). Цял екип от хора са се постарали да предадат емоциите на героите в книгата и честно казано са се представили блестящо.

Тази е книгата, която смятам, че няма да мога да забравя още за дълго време... Нямам други думи, с които да ви опиша колко голяма част от мен вече е тази книга. Обичам я с цялото си сърце. 
Надявам се и някое българско издателство да я издаде  и да я представи на българските читатели, защото тя заслужава да бъде прочетена от всеки.
Любим цитат: “When you really love someone, sometimes the things they need may hurt you, and some people are worth hurting for.”
Оценка:

Благодаря на Locus Books за предоставеното копие!

Коментари

Популярни публикации от този блог

Ревю | "Луди богаташи" - Кевин Куан

Здравейте, читатели и мечтатели! . . . Лукс, висша мода, богатство, интриги и драма! До всичко това може да достигнете, ако прочетете бестселъра на Кевин Куан - "Луди богаташи". Една съвременна любовна история, която ще ви заплени още с първите си страници и заинтригува с пикантните детайли от начина на живот на богаташите в Далечния Изток впоследствие. Едно брилянтно четиво, с което можете да разпуснете, но и четиво, което ще остане за дълго в читателската ви памет. Автор: Кевин Куан Година на издаване:  2018 Страници: 496 Корична цена: 19.9  лв. Издателство: Егмонт; импринт "Анишър" Когато нюйоркчанката Рейчъл Чу се съгласява да прекара лятото с приятеля си Никълъс Йънг в родния му Сингапур, тя си представя спокойна семейна обстановка и неповторими мигове с любимия мъж. Родният дом на Ник прилича по-скоро на дворец отколкото на спокойна семейна къщичка.Това, което Ник е пропуснал да й спомене обаче, са няколко незначителни детай

Ревю | "180 секунди" - Джесика Парк

Здравейте, читатели и мечтатели! . . . Днес съм тук, за да си поговорим за книгата, която ме разчувства толкова много, че буквално плаках с часове. Книгата, която може би повърхностно погледнато изглежда лека и неангажираща, а отвърне разгърната преобръща светове... Става дума за  нашумялата скоро книга  "180 секунди" от Джесика Парк - една абсолютно  брилянтно написана история за приятелство, любов и най-вече за истините и трудностите на живота.   Автор:  Джесика Парк Година на издаване: 2019 Страници: 320 Корична цена: 15.9  лв. Издателство: ICU В началото на книгата се срещаме с Алисън - едно необикновено момиче, което не може да допусне никого до себе си. Израснала в десетки приемни семейства, тя се е научила да оцелява по свой собствен изстрадан закон: да не се привързва към нищо и никого, защото всичко е преходно и за кратко. Дори и след като е осиновена, тя все още не може напълно да се довери на любящия и всеотдаен Саймън, който прави всичко п