Пропускане към основното съдържание

Ревю | "180 секунди" - Джесика Парк

Здравейте, читатели и мечтатели!
.
.
.
Днес съм тук, за да си поговорим за книгата, която ме разчувства толкова много, че буквално плаках с часове. Книгата, която може би повърхностно погледнато изглежда лека и неангажираща, а отвърне разгърната преобръща светове... Става дума за  нашумялата скоро книга  "180 секунди" от Джесика Парк - една абсолютно брилянтно написана история за приятелство, любов и най-вече за истините и трудностите на живота. 
Автор: Джесика Парк
Година на издаване:2019
Страници:320
Корична цена:15.9 лв.
Издателство: ICU
В началото на книгата се срещаме с Алисън - едно необикновено момиче, което не може да допусне никого до себе си. Израснала в десетки приемни семейства, тя се е научила да оцелява по свой собствен изстрадан закон: да не се привързва към нищо и никого, защото всичко е преходно и за кратко. Дори и след като е осиновена, тя все още не може напълно да се довери на любящия и всеотдаен Саймън, който прави всичко по силите си, за да може да пробие издигнатите от нея стени.
Вече на 18, тя сякаш няма сили да продължи... До деня, в който тя трябва да се изправи пред неочаквано изпитание. Деня, който ще преобърне светове...
Алисън е въвлечена в социален експеримент: задачата е да гледа в очите напълно непознат човек в продължение на 180 секунди. Отначало изглежда съвсем елементарно: 180 секунди. 3 минути и всичко ще свърши. Само че това е само началото... Нито тя, нито момчето, което сяда на стола срещу нея, не са готови за последиците от тези 180 секунди.
180 секунди. Достатъчно, за да осъзнаеш, че имаш сили да повярваш в себе си, в другите и най-вече – в любовта.
Понякога се случва неочакваното. Понякога се появява някой, който те принуждава да престъпиш собствените си правила.
Тази книга е просто уникална. По време на прочитането ѝ преминах през какви ли не различни фази. Имаше моменти на смях и сълзи, а имаше и моменти, през които тотално настръхвах и ревах. Последната глава беше толкова напрегната и емоционална за мен, че дори и между хлипанията си можех да чуя как сърцето ми бие... А повярвайте ми, аз не съм от хората, които толкова лесно могат да бъдат въздействани.
Не можеш да достигнеш онова пред теб, ако не се освободиш от всичко зад себе си.
Настрана от емоциите, които преживях книгата беше доста и поучителна за мен. Да следя развитието на едно момиче, което лека, полека от тотален интроверт започва да се приобщава и да създава нови приятелства за мен беше изключително интересно и в същото време зарадващо
Както може би е ясно, в основата на книгата е любовната история между Алисън и Есбен (момчето от експеримента). Тяхната история ми е влязла толкова под кожата, че без съмнение ако си затворя очите ще видя любимите ми техни моменти. 
Алисън е затворена в себе си личност, която прекарва времето си сама в стаята, докато Есбен е точно противоположното - отворен и общителен, който дори е доста известен в дигиталните среди. Любовната им история преминава както през връхни точки, така и през емоционални моменти. Доста емоционални моменти.
Обичам те, Алисън. Не търсех любов, дори не осъзнавах, че имам нужда от някого. Но се влюбих в теб толкова бързо и с такава лекота. Без да си задавам въпроси.

Това е тийн книга, която по-скоро би допаднала и  на повечето възрастни. Защото това не е само книга за целувки и прегръдки. Това е книга за живота и трудностите в нея.
Освен основната любовна съжетна линия, в книгата се проследяват и важни теми като приятелството, което е най-голямата опора по време на тежките периоди, проблемите с менталното здраве и психология на жертвите на насилие. Чрез образите, които авторката е създала е невъзможно да не се разчувствате. 
"180 секунди". Прочетете я. Ще ви хареса. Ще ви докосне.
Любим цитат: “Но знаеш ли какво е по-приятно от физическата близост? - Усещането да се влюбваш така, както аз се влюбвам в теб.”
Оченка:

Коментари

Популярни публикации от този блог

Ревю | "Луди богаташи" - Кевин Куан

Здравейте, читатели и мечтатели! . . . Лукс, висша мода, богатство, интриги и драма! До всичко това може да достигнете, ако прочетете бестселъра на Кевин Куан - "Луди богаташи". Една съвременна любовна история, която ще ви заплени още с първите си страници и заинтригува с пикантните детайли от начина на живот на богаташите в Далечния Изток впоследствие. Едно брилянтно четиво, с което можете да разпуснете, но и четиво, което ще остане за дълго в читателската ви памет. Автор: Кевин Куан Година на издаване:  2018 Страници: 496 Корична цена: 19.9  лв. Издателство: Егмонт; импринт "Анишър" Когато нюйоркчанката Рейчъл Чу се съгласява да прекара лятото с приятеля си Никълъс Йънг в родния му Сингапур, тя си представя спокойна семейна обстановка и неповторими мигове с любимия мъж. Родният дом на Ник прилича по-скоро на дворец отколкото на спокойна семейна къщичка.Това, което Ник е пропуснал да й спомене обаче, са няколко незначителни детай

Ревю | "Двор от мъгла и ярост" - Сара Дж. Маас

Здравейте, читатели и мечтатели! . . . Преди известно време бях споделила с вас мнението си за  "Двор от рози и бодли"  от Сара Дж. Маас, която се оказа леко разочароваща за мен.  Въпреки нежеланието си да продължа поредицата, аз захванах втората,  а именно - "Двор от мъгла и ярост", която пък от своя страна се превърна в една от най-любимите ми книги. Не знам по какъв начин да ви опиша какво изпитвам към тази книга - предубеденост в началото, любов към средата и изключителни обрати към края, които ме оставиха с отворена уста. Една книга, която ще заслужи отделеното за нея време докрай. Дайте ѝ шанс, определено няма да съжалявате. РЕВЮТО СЪДЪРЖА СПОЙЛЕРИ ЗА КНИГА ПЪРВА! Автор:   Сара Дж. Маас Година на издаване: 2017г. Страници: 720   Корична цена: 24.90  лв. Издателство: Егмонт  Фейра оцеля от хватката на Амаранта и се завърна в Двора на пролетта, но на висока цена. Въпреки че вече притежава силите на Върховен елф, сърцето ѝ остав