Пропускане към основното съдържание

Ревю | "180 секунди" - Джесика Парк

Здравейте, читатели и мечтатели!
.
.
.
Днес съм тук, за да си поговорим за книгата, която ме разчувства толкова много, че буквално плаках с часове. Книгата, която може би повърхностно погледнато изглежда лека и неангажираща, а отвърне разгърната преобръща светове... Става дума за  нашумялата скоро книга  "180 секунди" от Джесика Парк - една абсолютно брилянтно написана история за приятелство, любов и най-вече за истините и трудностите на живота. 
Автор: Джесика Парк
Година на издаване:2019
Страници:320
Корична цена:15.9 лв.
Издателство: ICU
В началото на книгата се срещаме с Алисън - едно необикновено момиче, което не може да допусне никого до себе си. Израснала в десетки приемни семейства, тя се е научила да оцелява по свой собствен изстрадан закон: да не се привързва към нищо и никого, защото всичко е преходно и за кратко. Дори и след като е осиновена, тя все още не може напълно да се довери на любящия и всеотдаен Саймън, който прави всичко по силите си, за да може да пробие издигнатите от нея стени.
Вече на 18, тя сякаш няма сили да продължи... До деня, в който тя трябва да се изправи пред неочаквано изпитание. Деня, който ще преобърне светове...
Алисън е въвлечена в социален експеримент: задачата е да гледа в очите напълно непознат човек в продължение на 180 секунди. Отначало изглежда съвсем елементарно: 180 секунди. 3 минути и всичко ще свърши. Само че това е само началото... Нито тя, нито момчето, което сяда на стола срещу нея, не са готови за последиците от тези 180 секунди.
180 секунди. Достатъчно, за да осъзнаеш, че имаш сили да повярваш в себе си, в другите и най-вече – в любовта.
Понякога се случва неочакваното. Понякога се появява някой, който те принуждава да престъпиш собствените си правила.
Тази книга е просто уникална. По време на прочитането ѝ преминах през какви ли не различни фази. Имаше моменти на смях и сълзи, а имаше и моменти, през които тотално настръхвах и ревах. Последната глава беше толкова напрегната и емоционална за мен, че дори и между хлипанията си можех да чуя как сърцето ми бие... А повярвайте ми, аз не съм от хората, които толкова лесно могат да бъдат въздействани.
Не можеш да достигнеш онова пред теб, ако не се освободиш от всичко зад себе си.
Настрана от емоциите, които преживях книгата беше доста и поучителна за мен. Да следя развитието на едно момиче, което лека, полека от тотален интроверт започва да се приобщава и да създава нови приятелства за мен беше изключително интересно и в същото време зарадващо
Както може би е ясно, в основата на книгата е любовната история между Алисън и Есбен (момчето от експеримента). Тяхната история ми е влязла толкова под кожата, че без съмнение ако си затворя очите ще видя любимите ми техни моменти. 
Алисън е затворена в себе си личност, която прекарва времето си сама в стаята, докато Есбен е точно противоположното - отворен и общителен, който дори е доста известен в дигиталните среди. Любовната им история преминава както през връхни точки, така и през емоционални моменти. Доста емоционални моменти.
Обичам те, Алисън. Не търсех любов, дори не осъзнавах, че имам нужда от някого. Но се влюбих в теб толкова бързо и с такава лекота. Без да си задавам въпроси.

Това е тийн книга, която по-скоро би допаднала и  на повечето възрастни. Защото това не е само книга за целувки и прегръдки. Това е книга за живота и трудностите в нея.
Освен основната любовна съжетна линия, в книгата се проследяват и важни теми като приятелството, което е най-голямата опора по време на тежките периоди, проблемите с менталното здраве и психология на жертвите на насилие. Чрез образите, които авторката е създала е невъзможно да не се разчувствате. 
"180 секунди". Прочетете я. Ще ви хареса. Ще ви докосне.
Любим цитат: “Но знаеш ли какво е по-приятно от физическата близост? - Усещането да се влюбваш така, както аз се влюбвам в теб.”
Оченка:

Коментари

Популярни публикации от този блог

Най-добрите книжни попадения за първото тримесечие на годината

Здравейте, читатели и мечтатели!
.
.
.
През първото тримесечие на годината се натъкнах на доста добри заглавия, за които нямам търпение да ви говоря. За три месеца успях да прочета общо 13 книги, от които някои добри, някои разочароващи. Но днес съм тук, за да си поговорим за най-добрите от тях. След като разгледах трите си избора за най-добри книги, разбрах че всички са на издателство Егмонт, за което им благодаря за издаването на тези прелести. Надявам се за в бъдеще да продължат да ни радват с други добри издания. 


А ето тези книги са най-добрите ми книжни попадения за първото тримесечие на годината:
"Хари Потър и Орденът на феникса" - Дж. К. Роулинг

Eдва ли има много хора като мен, които не са прочели поредицата "Хари Потър". Е, и аз вече не искам да попадам в тази група и затова се нахъсах да я прочета. Сега вече разбирам защо толкова много хора са влюбени в нея. Толкова е вълшебна. Сложила съм "Хари Потър и Орденът на феникса", защото това беше последната …

Летни четива

Здравейте, читатели и мечтатели!
.
.
.
Ето, че любимият сезон на повечето хора настъпи. Лято, слънце, море...🌅 Каква по-хубава възможност от това да прочетете любима книга, релаксирайки край брега на морето? 📚
По този случай реших да споделя с вас моите препоръки за леки летни четива, с които почивката ви ще се превърне в още по-вълнуваща. Лятото е време за почивка и отдих. Лятото е времето, през което трябва просто да се оставите на течението и да се насладите на  живота... а тези книги ще са ви приятната компания през това време.
"С любов, Люси" - Ейприл Линднър
„С любов, Люси е романтично пътешествие из най-красивите кътчета на Европа, в което едно момиче търси не само своето бъдеще, но и самата себе си." "Люси мечтае да стане актриса, но приема желанието на родителите си да изостави своите мечти и да запише икономика в колежа. Като награда получава дълга екскурзия през лятото. Тя е опиянена от невероятната атмосфера на Рим и цветовете на Флоренция, влюбва се в култур…

Дълги поредици, които ме е страх да захвана

Здравейте, читатели и мечтатели!
.
.
.
Привет, драги читатели! Случва ли ви се често хората около вас да говорят за една поредица, да я възхваляват и да се изказват само чрез суперлативи за нея, а вие да не можете да се включите в разговора им по простата причина, че поредицата е прекалено дълга и вас ви е страх да я започнете?
Честно казано, това на мен ми се случва доста често и колкото повече чакам, тези поредици продължават да стават все по-дълги и по-дълги. За това и реших в най-скоро време да започна една по една да прочета поредиците в списъка си и вече да престана да бъда аутсайдерът в тези книжни разговори.
А тези са поредиците, които са с най-голям приоритет в списъка ми с непрочетени книги.
"Друговремец" - Диана Габалдон
Започвам да си мисля, че аз съм последният човек на света, който да не е прочел поредицата или пък гледал сериала. Това е така, защото си обещах да не започна да гледам сериала преди да съм прочела книгите и въпреки любовта си към истории за пътуване във …