Пропускане към основното съдържание

Летни четива

Здравейте, читатели и мечтатели!
.
.
.
Ето, че любимият сезон на повечето хора настъпи. Лято, слънце, море...🌅 Каква по-хубава възможност от това да прочетете любима книга, релаксирайки край брега на морето? 📚
По този случай реших да споделя с вас моите препоръки за леки летни четива, с които почивката ви ще се превърне в още по-вълнуваща. Лятото е време за почивка и отдих. Лятото е времето, през което трябва просто да се оставите на течението и да се насладите на  живота... а тези книги ще са ви приятната компания през това време.
  • "С любов, Люси" - Ейприл Линднър

„С любов, Люси е романтично пътешествие из най-красивите кътчета на Европа, в което едно момиче търси не само своето бъдеще, но и самата себе си."
"Люси мечтае да стане актриса, но приема желанието на родителите си да изостави своите мечти и да запише икономика в колежа. Като награда получава дълга екскурзия през лятото. Тя е опиянена от невероятната атмосфера на Рим и цветовете на Флоренция, влюбва се в културата, архитектурата, храната и… Джеси Паладино – красив уличен музикант.
Но дали краят на лятото означава край и на тяхната любов?"
Не мога да си представя по-лятна книга от тази тук. Прочетох я преди години, препрочетох я сега и... съм влюбена в нея. Толкова прекрасна, толкова истинска. Като истински любител на пътешествията, които за съжаление не винаги успявам да си позволя тази книга е моето утешение. Обожавам я с цялата си душа и сърце и ви я препоръчвам с 5 ръце.
  • Абсолютно всички романи от романтичната поредица на Издателство Ибис

Тези книги са за през цялата година, но особено през лятото са най-сладки за четене.
Ако си търсите романтична история с известна доза хумор, то със сигурност трябва да прочетете книгите на Сюзън Елизабет Филипс и "Игра на омраза"(която съвсем скоро ще бъде адаптирана и във филм). 
Мотивираща история за приятелството, вторият шанс и новата любов ще намерите в "Пожелай си звездите" от Колин Коулман, а с книгите на Джули Джеймс ще разпуснете и зад основната любовна сюжетна линия вие самите ще се превъплътите във ФБР агенти...
  • "Басейнът" - Либи Пейдж

„Басейнът” е очарователен роман за любовта, загубата, приятелството и остаряването, който ще допадне на читатели от всички възрасти.
Един много специален басейн е заплашен от затваряне. Най-верният му плувец – възрастна дама, прекарала живота си там, прави всичко по силите си да го спаси. Прохождаща журналистка проследява развитието на случая, без да подозира, че той ще промени живота й завинаги…
  • "Аристотел и  Данте откриват тайните на Вселената" - Бенджамин Алире Саенц
  • "Назови ме с твоето име" - Андре Асиман

Две момчета. Лято. Любов.
Това не са книги за всеки. Тези книги са за хората, които не са против за любовта между момчета и са готови да се потопят в историите им. 
“Аристотел и Данте откриват тайните на Вселената” е роман за любовта, която може да се появи навсякъде, но и която може да бъде задушена от страховете и съмненията, а може и да бъде убита от чуждото неразбиране и озлобление срещу всичко различно.
"Назови ме с твоето име" е разказ за внезапната и силна любов, пламнала между един юноша и госта в лятната вила на родителите му над морските скали на италианската Ривиера. Неподготвени за последиците от привличането помежду им, в началото младежът и гостът се правят на безразлични. През следващите летни седмици обаче, в които и двамата не могат да намерят покой, безпощадните подмолни течения на натрапчиви мисли и страхове, на възхищение и желание, усилват страстта им, докато те плахо пристъпват по минираното пространство помежду им. Онова, което пониква от дълбините на техните души, е любовна история, продължила едва шест седмици, и преживяване, оставило отпечатък в тях за цял живот. Защото това, което двамата откриват на Ривиерата и през една нощ на страст в Рим, е единственото, за което се боят, че никога повече няма да открият истински: абсолютната близост.
  •  "Когато напуснахме Куба" и "Догодина в Хавана" - Шанел Клийтън

"Когато напуснахме Куба" е вълнуваща история за любовта, загубата и онова, на което е способен човек, за да се върне у дома…
Кубинската революция отнема всичко на Беатрис Перес – приятелите, роднините, любимия ѝ остров. Вербувана от ЦРУ, тя се вмъква в близкото обкръжение на Фидел Кастро и се впуска в опасния свят на шпионажа.
"Догодина в Хавана" е помитаща любовна история и разказ за смелостта, фамилното и националното наследство, които се предават от поколение на поколение.
Хавана, 1958 г. Деветнайсетгодишната Елиса Перес е дъщеря на богат собственик на плантации за захарна тръстика. Кубинското висше общество я  предпазва от нарастващите политически вълнения в страната – поне до мига, в който тя се впуска в пламенна авантюра с революционер.
Маями, 2017 г. Внучката на Елиса, писателката Марисол Ферера, е израснала с романтичните хавански истории на баба си, чието семейство е било принудено да напусне екзотичната страна по време на революцията. Последната молба на Елиса към Марисол е да разпръсне праха ѝ над родната кубинска земя. 
  • "Жената на прозореца" - Ей Джей Фин
  • "Мъжете, които мразеха жените" - Стиг Ларшон; 

И накрая, но не на последно място, за да има за всеки по нещо включих и криминални и трилър книги. Като не особено голяма почитателка на жанра единствено тези книги успяха да ме спечелят и се надявам в най-скоро време да ги прочета.
"Жената на  прозореца"
Ана Фокс се е затворила в дома си в Ню Йорк и не смее да излезе навън. Тя страда от агорафобия и прекарва дните си в пиене на вино, гледане на стари филми и спомени за по-добри времена. Докато шпионира живота на своите съседи, тя става свидетел на престъпление. Дали наистина е видяла това, което си мисли, че е видяла? Дали страда от параноя, или нещо зловещо наистина се случва съвсем близо до нея. Кое е истинско и кое – плод на нейното въображение? Докато тя се опитва да си отговори на този въпрос и да реши пъзела, светът є започва да се руши около нея.
"Мъжете, които мразеха  жените"
Богатият индустриалец Хенрик Вангер предлага на Микаел Блумквист едногодишен договор срещу огромен хонорар, ако успее да разгадае мистерията с изчезването на любимата му племенница Хариет. Микаел Блумквист е разследващ журналист, разкрил ред скандални случаи и несправедливо осъден за клевета заради написана от него изобличителна статия срещу могъщ шведски финансов магнат. Заедно със суперхакера Лисбет Саландер – млада, кльощава, татуирана и регистрирана като психопатка, сега работеща в детективска агенция, попадат в кръговрат от динамични събития и драматични изпитания, в свят на семейна омраза и финансови скандали, в който бродят убийци-психопати.

Това бяха моите препоръки за летни четива. Надявам се да са ви харесали.
Въпрос: Коя е вашата любима лятна книга?






Коментари

  1. Аз също обожавам романтичните книги на изд. Ибис . С.Е.Филипс ми е любимка както и Дж.Джеймс. Няма как да не препоръчам Жената на прозореца - много ми хареса , а поредицата на Стиг Ларшон .... бих я препоръчала на всеки (естествено всеки има различен вкус, но се надявам да ти хареса)
    За това лято май нямам никакви читателски планове , а просто на момента решавам коя книга искам да започна.:)

    ОтговорИзтриване
  2. С удоволствие ще прочета нещо от препоръчаните след прекрасно поднесените ревюта. Благодаря за споделеното!☺

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Ревю | "Луди богаташи" - Кевин Куан

Здравейте, читатели и мечтатели! . . . Лукс, висша мода, богатство, интриги и драма! До всичко това може да достигнете, ако прочетете бестселъра на Кевин Куан - "Луди богаташи". Една съвременна любовна история, която ще ви заплени още с първите си страници и заинтригува с пикантните детайли от начина на живот на богаташите в Далечния Изток впоследствие. Едно брилянтно четиво, с което можете да разпуснете, но и четиво, което ще остане за дълго в читателската ви памет. Автор: Кевин Куан Година на издаване:  2018 Страници: 496 Корична цена: 19.9  лв. Издателство: Егмонт; импринт "Анишър" Когато нюйоркчанката Рейчъл Чу се съгласява да прекара лятото с приятеля си Никълъс Йънг в родния му Сингапур, тя си представя спокойна семейна обстановка и неповторими мигове с любимия мъж. Родният дом на Ник прилича по-скоро на дворец отколкото на спокойна семейна къщичка.Това, което Ник е пропуснал да й спомене обаче, са няколко незначителни детай

Ревю | "180 секунди" - Джесика Парк

Здравейте, читатели и мечтатели! . . . Днес съм тук, за да си поговорим за книгата, която ме разчувства толкова много, че буквално плаках с часове. Книгата, която може би повърхностно погледнато изглежда лека и неангажираща, а отвърне разгърната преобръща светове... Става дума за  нашумялата скоро книга  "180 секунди" от Джесика Парк - една абсолютно  брилянтно написана история за приятелство, любов и най-вече за истините и трудностите на живота.   Автор:  Джесика Парк Година на издаване: 2019 Страници: 320 Корична цена: 15.9  лв. Издателство: ICU В началото на книгата се срещаме с Алисън - едно необикновено момиче, което не може да допусне никого до себе си. Израснала в десетки приемни семейства, тя се е научила да оцелява по свой собствен изстрадан закон: да не се привързва към нищо и никого, защото всичко е преходно и за кратко. Дори и след като е осиновена, тя все още не може напълно да се довери на любящия и всеотдаен Саймън, който прави всичко п

Ревю | "Двор от мъгла и ярост" - Сара Дж. Маас

Здравейте, читатели и мечтатели! . . . Преди известно време бях споделила с вас мнението си за  "Двор от рози и бодли"  от Сара Дж. Маас, която се оказа леко разочароваща за мен.  Въпреки нежеланието си да продължа поредицата, аз захванах втората,  а именно - "Двор от мъгла и ярост", която пък от своя страна се превърна в една от най-любимите ми книги. Не знам по какъв начин да ви опиша какво изпитвам към тази книга - предубеденост в началото, любов към средата и изключителни обрати към края, които ме оставиха с отворена уста. Една книга, която ще заслужи отделеното за нея време докрай. Дайте ѝ шанс, определено няма да съжалявате. РЕВЮТО СЪДЪРЖА СПОЙЛЕРИ ЗА КНИГА ПЪРВА! Автор:   Сара Дж. Маас Година на издаване: 2017г. Страници: 720   Корична цена: 24.90  лв. Издателство: Егмонт  Фейра оцеля от хватката на Амаранта и се завърна в Двора на пролетта, но на висока цена. Въпреки че вече притежава силите на Върховен елф, сърцето ѝ остав