Пропускане към основното съдържание

Ревю | Трилогията "Скъпоценни камъни" - Керстин Гир

Здравейте, читатели и мечтатели!
.
.
.
От доста дълго време исках да ви разкажа за тези мои много любими книги, но все нещо ново изникваше и ми се налагаше да отложа. За щастие, най-накрая днес съм тук, за да ви говоря за тях - трилогията "Скъпоценни камъни" на Керстин Гир, които не само изпъкват с много красивите си корици, но и с главната сюжетна линия, която е за пътуване във времето - една от най-любимите ми. Ако и вие като мен си падате по междувремевите пътувания с преплетена любовна история, то смятам че тези книги биха допаднали и много на вас.


Автор: Керстин Гир
Година на издаване: 2013
Страници:312
Корична цена:11.9 лв.
Издателство: Ибис
Историята започва с "Рубинено-червено" и още с първите си страници завладява читателя. Тук, главната ни героиня е Гуендолин Шепърд - едно съвсем обикновено момиче, което обича да прекарва времето си с най-добрата си приятелка и гледа да не се занимава с проблемите на семейството си. Семейството ѝ, от друга страна е едно от най-старите в Англия и в рода им по женска линия се предава генът за пътуване във времето. По погрешка членовете на семейството ѝ, както и тя самата, винаги са смятали, че носителка на гена е нейната братовчедка Шарлот затова, когато неконтролируемите скокове в миналото внезапно започват, Гуен е меко казано неприятно изненадана. За разлика от обучената Шарлот, тя няма никаква представа от фехтовка и изискани маниери. Не владее чужди езици, а познанията й по история  са основно от холивудските филми, които е гледала. 
Но всички тези проблеми бледнеят пред опасността, идваща от мистериозна тайна организация - "Ложата на Граф Сен Жермен" и пътуващия като нея във времето Гидиън – най-добре изглеждащото момче, което е виждала през вековете...
Какво бихте направили, ако имате възможността да пътувате в миналото? Световете, чакащи да бъдат открити, са необятни. Но също и опасностите и непредвидените усложнения.
Само като я започнете, няма да усетите кога ще сте я преполовили, завършили и сте се влюбили. Историята е толкова интересна и преплетена с тайни и загадки, че неусетно даже ще сте захванали и втората. Като цяло историята е много по-интересна от това, което мога само да ви кажа, за което и сами ще се убедите, стига само да я захванете. Определено ще ви хареса и ще ви държи в напрежение!
~
Автор: Керстин Гир
Година на издаване: 2013
Страници:340
Корична цена:12.9 лв.
Издателство: Ибис
"Сапфирено-синьо" е втората книга от трилогията и честно да ви кажа не отстъпва с нищо на първата. Напротив, тук възникват нови тайни и загадки, които превръщат историята в още по-напрегната. 
В тази книга, Гуен отчаяно се опитва да съвмести ролята си на Рубин – последния член на Кръга на дванайсетте – с живота си на нормална тийнейджърка. За това изобщо не са ѝ и от полза и чувствата ѝ към чаровния Гидиън де Вилърс – Диамантът и единственият, притежаващ гена за пътуване в миналото, освен нея самата. Красавецът определено излъчва смесени сигнали – ту я целува страстно, ту не ѝ обръща внимание и се държи студено. И като за капак на всичко – поведението на мистериозните членове на ложата, за които се предполага, че трябва да я пазят, е меко казано подозрително...
Кое е по-трудно – да спасиш света

или да танцуваш менует през XVIII век?
Достави ми истинско удоволствие да продължавам пътешествието си в този мистериозен и пълен със загадки свят, който Керстин Гир е успяла да създаде. Няма да ви лъжа, много ме беше страх като завърша тази да продължа с третата и последната част, просто защото не исках тази прекрасна история да свърши. Въпреки всичко, не забавих прочитането ѝ, за което и абсолютно не съжалявам.
~
Автор: Керстин Гир
Година на издаване: 2013
Страници:432
Корична цена:14.9 лв.
Издателство: Ибис
И ето че "Смарагдово-зелено" е перфектният край на една запомняща се трилогия.
Сърцето на Гуендолин, пътуваща във времето против желанието си, е разбито. По всичко изглежда, че обяснението в любов на Гидиън е било само преструвка. Но няма място за самосъжаление, защото сега се налага да се погрижи за по-важни неща, като например – да оцелее. 
Защото конците, които двуличният граф Сен Жермен дърпа в миналото, се затягат в опасна примка в настоящето.
На Гуендолин ѝ предстои да разкрие мистерията на кръга на дванайсетте, а също и да узнае каква е нейната съдба. Но най-вече – може ли да бъде излекувано едно разбито сърце…

В "Смарагдово-зелено" откриваме отговорите на всички въпроси, които изникват още с първата книга. Проследяваме и развръзката в отношенията между Гидиън и Гуен, както и тези между семейтвата им. Просто... всичко това ме накара съвсем лекичко да се разчувствам.
Тази книга и като цяло цялата трилогия е една от най-увлекателните четива, на които съм попаднала по време на читателския си живот. Определено краят е напълно удовлетворяващ и запомнящ се, което ни кара да искаме още и още. 
Авторката по прекрасен начин успява преплита тайните и загадките с цялата доза любов и хумор, поднесена от страна на гаргойла с поразяващ език Ксемериус, който ме разсмиваше с всяка своя поява. 
Макар и третата книга да надминава по обем останалите две, то цялата трилогия се чете изключително бързо и приятно. Накрая всичко се нарежда така, както би трябвало. 😉
Ако всичко описано до тук ви привлече вниманието, то поздравления съвсем скоро и вие ще сте пленени от магията на тези книги. Не бавете прочитането им, а го направете възможно най-скоро!
Оценка на цялата трилогия:

Коментари

Популярни публикации от този блог

Ревю | "Луди богаташи" - Кевин Куан

Здравейте, читатели и мечтатели! . . . Лукс, висша мода, богатство, интриги и драма! До всичко това може да достигнете, ако прочетете бестселъра на Кевин Куан - "Луди богаташи". Една съвременна любовна история, която ще ви заплени още с първите си страници и заинтригува с пикантните детайли от начина на живот на богаташите в Далечния Изток впоследствие. Едно брилянтно четиво, с което можете да разпуснете, но и четиво, което ще остане за дълго в читателската ви памет. Автор: Кевин Куан Година на издаване:  2018 Страници: 496 Корична цена: 19.9  лв. Издателство: Егмонт; импринт "Анишър" Когато нюйоркчанката Рейчъл Чу се съгласява да прекара лятото с приятеля си Никълъс Йънг в родния му Сингапур, тя си представя спокойна семейна обстановка и неповторими мигове с любимия мъж. Родният дом на Ник прилича по-скоро на дворец отколкото на спокойна семейна къщичка.Това, което Ник е пропуснал да й спомене обаче, са няколко незначителни детай

Ревю | "180 секунди" - Джесика Парк

Здравейте, читатели и мечтатели! . . . Днес съм тук, за да си поговорим за книгата, която ме разчувства толкова много, че буквално плаках с часове. Книгата, която може би повърхностно погледнато изглежда лека и неангажираща, а отвърне разгърната преобръща светове... Става дума за  нашумялата скоро книга  "180 секунди" от Джесика Парк - една абсолютно  брилянтно написана история за приятелство, любов и най-вече за истините и трудностите на живота.   Автор:  Джесика Парк Година на издаване: 2019 Страници: 320 Корична цена: 15.9  лв. Издателство: ICU В началото на книгата се срещаме с Алисън - едно необикновено момиче, което не може да допусне никого до себе си. Израснала в десетки приемни семейства, тя се е научила да оцелява по свой собствен изстрадан закон: да не се привързва към нищо и никого, защото всичко е преходно и за кратко. Дори и след като е осиновена, тя все още не може напълно да се довери на любящия и всеотдаен Саймън, който прави всичко п

Ревю | "Дейзи Джоунс & The Six" - Тейлър Дженкинс Рийд

Здравейте, читатели и мечтатели! . . . Днес съм тук, за да ви разкажа за книгата, която ме разби емоционално и промени изцяло начина ми на мислене. Книгата, която изобщо не беше по моя читателски вкус, а сега вече е част от мен. Ако трябваше да ви я опиша с една - единствена дума, то аз бих казала, че е НЕВЕРОЯТНА. Най-сърцераздирателна история, която някога съм прочела, а чета много такива. Говоря за сравнително новата книга на книжния пазар - "Daisy Jones & The Six" от Taylor Jenkins Reid, която е налична на българския книжен пазар от 18 юли!               Автор: Тейлър Дженкинс Рийд Година на издаване: 2019г. Страници: 480   Корична цена:  18лв. Издателство: Locus Books Всички знаят за успешната рок група "Daisy Jones & The Six", но никой не знае защо се разделят във върха на своята кариера и известност... до момента, в който всичко ни се изяснява . 60-те години на 20 век: Дейзи Джоунс е самотно момиче в огромният Л.А.